Mileram kocke - Recept ( Share ) da i ostali vide :)


Sastojci:


Korica:
250 gr brašna ( meko, tip 400 )
1 celo jaje
1 kašičica ekstrakta vanila
100 gr šećera
10 gr praška za pecivo ( 1 kesica )
80 gr margarina ili maslaca


 
Mileram deo:
600 ml mleka
2 pudinga sa ukusom vanile
1 kašičica ekstrakta od vanile
800 gr milerama ili punomasne kisele pavlake
200 gr kristal šećera
Voćni deo:
400 – 500 gr voća
1 ili 2 preliva za torte zavisno koliko želea želite


Priprema:
Omekšali margarin umutiti sa šećerom, pa dodati jaje i opet umutiti.
Dodati ostale sastojke za testo i umesiti.
Ukoliko vam je testo suvlje i mrvi se može da se doda kašika pavlake, malo mleka ili margarina, ništa nećete pogrešiti.
Ostaviti pola sata do sat u frižider.
Zatim testom obložititi pleh dimenzija 30 x 20 cm ili sličnih.
Mi smo stavili papir za pečenje tako da viri iz tepsije da moze lakše kolač da se izvadi.
Zatim na papiru obeležili dimenzije pleha i još 3 – 4 cm okolo, da bi nam testo bilo i na ivicama pleha, razvukli na papiru i spustili u pleh, i malo poravnali.
U 200 ml mleka razmutiti pudinge i šećer a ostatak mleka staviti da provri.
Zakuvati pudinge i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa istresti mileram ili kiselu pavlaku i sve sjediniti.
Istresti masu od pudinga i milerama u pleh u kojem je razvučeno testo.
Zagrejati rernu na 170 stepeni.
Preko pudinga staviti voće.
Ništa ne brinite neće propasti, dovoljno je gusto.
Staviti da se peče 60 minuta.

Kada izvadite fil će i dalje biti mekan ( drmaće se ), ali kada se ohladi stegnuće se.
Kolač najbolje hladiti na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider preko noći.
Preliv praviti kada se kolač stegne prema upustvu na kesici.

Preliv može biti providan ako se koristi voda ili u boji ako se koristi sok ( u ovom slučaju smo koristili višnje i sok od višanja ) isto tako može i šumsko voće i isti tako sok, koktel ili sok od višanja, može da se doda ekstrak nekog voća ili samo boja za kolače.
Po želji.

Prijatno. <3
Previous
Next Post »