PRECIOUS MOMENTS! NEŠTO NAJFINIJE ŠTO SAM DO SADA NAPRAVILA!

SASTOJCI: 
biskvit
  • 8 bjelanaca + prstohvat soli
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica oštrog brašna
  • 5 žlica gorkog kakaa
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.)
  • 200 ml ulja
preljev za biskvit
  • 300 ml mlijeka
  • 3 žlice čokolade u prahu
  • 1 zvjezdasti anis
krema
  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g mlijeka u prahu
  • 200 g maslaca
  • 200 g čokolade u prahu
  • 100 g lješnjaka
  • 100 ml vrhnja za šlag
premaz
  • 400 ml vrhnja za šlag
    1 paketić šlagfixa
  • 100 g kiselog vrhnja

PRIPREMA:

1. Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.
2. Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo… izvaditi, ohladiti.
3. Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke).
Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.
4. Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.
5.Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu).
6. U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag.
7. Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.
8. Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade…
9. Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati 🙂
POSLUŽIVANJE: 
E sad, papagaji jedni 🙂
Naoštriti dugačak, tanak nož, pripremiti bokal sa vrelom vodom i čvrste papirnate ubruse.
Za svaki zarez nož uroniti u vodu, otresti višak, napraviti energičan potez (nema povlačenja noža gore-dolje nego JEDAN
dugačak i čvrst zarez preko cijele torte).
Obrisati nož, uroniti u vodu i tako redom.
Voda na kraju mora biti kristalno čista… sukladno tome, nema nijedne mrlje na vašim kriškama torte 🙂 I sve to već znate 🙂
Bitno da imate biskvit koji je sočan i ne mrvi se, i kreme koje su fino očvrsnule i ne mackaju se – to je ono najbitnije.
Uživajte 🙂
Previous
Next Post »