TORTA KOJU MORATE DA PROBATE ČOKO-NES TORTA - RECEPT


Nescafe...  Ovo morate probati.

Sastojci
3 jaja
3 kašike šećera
2 belanca
1 kašik ašećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mleka
5 kašike rum

Za krem:
700 ml. mleka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca 


3 kašikice instant kafe
150 gr. putera
Za čokoladni preliv:
200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake

Priprema
Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera. U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem. Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje. Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7 kašike ruma. 


Krema:
U 500 ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem
ne ujednači, na srednjoj temperaturi. Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
Puter penasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom. Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi. Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana.


Čokoladni preliv:
Čokoladu sitno iseckati.
Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i mešati dok se ne dobije finu glatku smijesu.
Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.


Prijatnooo <3 

Previous
Next Post »