Brz, jednostavan, nije skup....a topi se u ustima. BEZ PEČENJA.
SASTOJCI
Petit keks
1 litra mlijeka
12 žlica gustina
8 žlica šećera
200g margarina
300g čokolade za kuhanje
1/2 litre slatkog vrhnja
PRIPREMA
BIJELA KREMA
Pomijesati
2 dcl mlijeka sa 12 žlica gustina te dobro umutiti zlicom da se razbiju
grudice. U 8 dcl mlijeka staviti 8 žlica secera i staviti da kuha. U
vrelo mlijeko ubaciti smjesu sa gustinom i neprestano mjesati dok se ne
zgusne. U ohladjeno dodati 200 gr umućenog margarina i dobro umutiti(ako
je pregusto za mutiti kapnuti malo mlijeka).
CRNA KREMA
Otopiti 300 gr cokolade za kuhanje u 1/2 litre slatkog vrhnja (topiti na laganoj vatri, mijesati
talno-ne smije prokuhati).
Posluživanje
Slagati:
namakati petit keks u mlijeko, slagati u tepsiju. Preko keksa ide
bijela krema, a potom crna. Ravnomjerno rasporediti i dobro ohladiti par
sati u frizideru. Kolac isjeci na kocke i posluziti.
Prijatnooo