KAMELIJA TORTA - Recept


SASTOJCI 

Prva kora 

5 belanaca
 100gr secera
 100gr mlevenih oraha 
2 kasike brasna 
1 kesica praska za pecivo


 Druga kora 

5 belanaca 
100gr secera
 100gr kokosovog brasna
 1 kesica praska za pecivo
 Treca kora 4 jajeta
 100gr secera 
100gr cokolade
 2 kasike brasna 
1 kesica praska za pecivo 


Fil 

10 zumanaca
 300gr secera
 1kesica vanilin secer 
8 kasika brasna 
1l mleka
 500gr maslaca
 250gr secera u prahu
 2 kesice slag krema od vanile
 100gr crne cokolade
100gr bele cokolade 

Prekrivanje 3 kesice slag krema 2dl mleka

PRIRPEMA Umutite belanca sa secerom,dodajte mlevene orane,brasno pomesano sa praskom za pecivo.Izlijte u predhodno oblozen kalup(28) i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni,20 minuta

Za drugu koru umutite belanca sa secerom,dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo.I ovu koru pecite na 200 stepeni,20 minuta. 

Za trecu koru umutite jaja sa secerom i dodajte rendanu cokoladu i brasno pomesano sa praskom za pecivo.pecite na 200stepeni,20 minuta.

 Za fil umutite zumanca sa secerom,vanilinim secerom i brasnom.Pomesajte i ulijte polovinu mleka.Pazite da nema grudvica,tek onda ulijte u ostatak mleka pa fil kuvajte dok ne zgusne.

Sklonite sa vatre pa ohladite.U ohladjeni fil dodajte predhodno umuceni maslac sa secerom u prahu,pa sipajte prah slag krem(direktno,ne trebate mutit slag kremu) pa podelite na dva dela.(Fil treba da je skroz hladan kad dodajete cokoladu)

U jedan deo dodajte rendanu crnu cokoladu,a u drugi deo dodajte belu rendanu cokoladu. Tortu filujte na sledeci nacin: Prva kora,1/2 fila sa belom cokoladom,druga kora,1/2 fila sa crnom cokoladom,pa 1/2 fila belom cokoladom,treca kora,pa 1/2 fila sa crnom cokoladom.Celu tortu filujte sa umucenim slagom. 

Izvor: receptii-i-ideje.blogspot.ba



Previous
Next Post »