Havana torta - Recept



Sastojci:

1,2 l mleka
250 gr kristal šećera
3 kesice želatina u granulama ( 30 gr )
700 ml slatke pavlake
200 gr lešnik napolitanki
200 gr kristal šećera za karamelizovanje
100 ml vode


Priprema:
 
Pomešati želatin sa vodom i ostaviti da odradi ( nabubri ).
250 gr šećera i mleko staviti na vatru da provri i čim provri skloniti.
Želatinu dodati 5 kašika vrelog mleka i promešati, pa onda masu sa želatinom istresti u preostalo vrelo mleko.

Mešati da se želatin otopi pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature a zatim staviti sat vremena u frižider.

Masa treba da je nešto gušća od jogurta
Posebno umutiti slatku pavlaku
Sjediniti slatku pavlaku i masu od želatina
Šećer dok čekate da se želatin ohladi otopiti, istresti na podmazan pleh pa samleti u blenderu ili na mašini.

Samleti i napolitanke i pomešati ih.
Ukoliko ne želite mleveni šećer da pravite možete uzeti 100 – 200 gr pečenih mlevenih lešnika ili oraha i pomešati sa napolitankama.

U veću šerpu ili kalup ( prečnika 28 – 30 cm ) staviti foliju i posuti četvrtinu mlevenih sastojaka, preko staviti trećinu fila i tako završiti do kraja.

Staviti u frižider preko noći ako ne žurite ili u zamrzivač na 3h.
Okrenuti zatim na tacnu i skinuti foliju.

Torta se ne mora čak ni dekorisati, kako želite.

Prijatnoooo <3

Previous
Next Post »