Spoj keksa i cokolade i jos je i dekorativna pa sta trebam vise za moje malisane recept sam pronasla na njemackom stranici te ga prilagodila mojoj kuhinji.
SASTOJCI:
500gr petitber keksa
3vrecice Prašak za puding čokolada Dolcela
200gr smeđeg secera (ako nema moze i bijeli)
250gr omekšalog maslaca ili margraina
150 gr cokolade crne za kuhanje
2 kom Vanilin šećer Dolcela
800ml mlijeka
3vrecice Prašak za puding čokolada Dolcela
200gr smeđeg secera (ako nema moze i bijeli)
250gr omekšalog maslaca ili margraina
150 gr cokolade crne za kuhanje
2 kom Vanilin šećer Dolcela
800ml mlijeka
PRIPREMA:
Modlu za tortu oblozi sa prozirnom folijom da svi krajevi folije ostanu vani.Mlijeko stavi kuhati ,prah pudinga i secer izradi sa 10 velikih zlica mlijeka u jednu finu masu i ukuhaj u uzavrelo mlijeko u to dodaj cokoladu i sve zajedno mjesaj da se zgusne.
Zavrsenu tortu spremi u frizider i najbolje je danas za sutra torta fino upije.Sa gotove torte skini obruc i makni foliju te je prelij sa glazurom od cokolade a mozes je i sa slagom ukrasiti.
izvor: coolinarika
izvor: coolinarika
Izvor: www.receptizasve.work