TAKO LAGANA I FINA DA JE GREH A DA SE NE PROBA


  • 10 jaja
  • 14 velikih žlica šećera
  • 5 velikih žlica brašna
  • 20 dkg mljevenih badema
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 5 dcl mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od slatkog vrhnja
  • 25 dkg margarina
  • 450 dkg smrznutog šumskog voća
  • 1 limun
PRIPREMA:
1. Prvo da se bacimo na izradu kora.
Odvojite u dvije zasebne plastične posude po 5 bjelanjaca, u manje plastične posudice po 5 žlica šećera,a za kraj u još dvije manje posudice odvojite u svaku po 2 žlice brašna i 10 dkg badema.
Meni je tako bilo lakše jer sam prvo izmiksala jednu rundu polako dodajući sastojke iz posudica pa onda drugu.
Miksajući tih 5 bjelanjca polako dodavajte 5 žlica šećera.
Kada je smjesa od bjelanjaka dovoljno čvrsta polako kuhačom ili žlicom umiješajte smjesu od badema i brašna (nisam imala samljevene bademe nego samo badem- listiće pa sam ih prvo samljela i odvojila dva puta po 10 dkg)
I to napravite dva puta za dvije kore.
2. Na obratne strane 2 lima iz pećnice (dimnezija 45#35) stavite pek-papir i po njemu raširite ravnomjerno smjese.
Pecite na 180°C jedno 15-20 minuta (ovisi o vašoj pećnici)
Kad su kore pečene i lagano ohlađene prerežite iz po dužini da dobijete 4 duge trake. Nastavak na strani 2…

Previous
Next Post »