Donosimo vam recept za kremastu i laganu tortu…
Sastojci:
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 12 kašika oraha
- 1 kašika brašna
- 1 kašika ulja
Fil:
- 1.5 l mlijeka
- 3 pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 2 margarina ili maslaca (2 x 250 gr)
- 400 gr šećera u prahu
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 100 gr mljevenih oraha
- 150 gr mljevenog keksa
- 100 gr kokosa
- čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Za koru umutite prvo bjelanca u čvrst snijeg, dodajte postepeno
šećer, žumanca, kašiku brašna, 12 kašika oraha i kašiku ulja (ulje se
dodaje zbog vlažnosti kore).
Ispecite koru u zagrijanoj rerni na 220 stepeni, provjerite
čačkalicom kad je pečeno, ohladite i podijelite na dva djela koncem,
tako da se dobiju dvije kore.
Torta može da se sprema i u četvrtastom plehu, (22×33) s tim da se peče posebno svaka korica po pola od ove mjere, jer su tanke.
Prijatnooo <3