TORTA RADA! ZA 5 - RECEPT



Donosimo vam recept za kremastu i laganu tortu…
Sastojci:
Kora:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 12 kašika oraha
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika ulja
Fil:
  • 1.5 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 2 margarina ili maslaca (2 x 250 gr)
  • 400 gr šećera u prahu
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 100 gr mljevenih oraha
  • 150 gr mljevenog keksa
  • 100 gr kokosa
  • čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Za koru umutite prvo bjelanca u čvrst snijeg, dodajte postepeno šećer, žumanca, kašiku brašna, 12 kašika oraha i kašiku ulja (ulje se dodaje zbog vlažnosti kore).
Ispecite koru u zagrijanoj rerni na 220 stepeni, provjerite čačkalicom kad je pečeno, ohladite i podijelite na dva djela koncem, tako da se dobiju dvije kore.
Torta može da se sprema i u četvrtastom plehu, (22×33) s tim da se peče posebno svaka korica po pola od ove mjere, jer su tanke.
 
Prijatnooo <3
Previous
Next Post »